Kiadós havazással érkezik az ítéletidő: ezek a megyék tuti nem ússzák meg

MTI2023. január 19. 18:15

A hétvége felé haladva csökkenni fog a csapadék mennyisége, miközben az esőt havas eső, majd havazás fogja felváltani. Ezzel párhuzamosan a hőmérséklet is csökken: visszatérnek az éjszakai fagyok, miközben a nappali csúcsok 0 és 5-7 fok között fognak alakulni – írta meg az MTI.

Holnap, azaz pénteken erősen felhős, borult lesz az ég országszerte, csupán késő délután szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Délelőtt kelet, délkelet felől ismét sok csapadékra számíthatunk, emiatt a Dunától keletre több helyen várható havas eső. Délutántól pedig egyre nagyobb területen válthat havazásba, a Dunántúlon pedig néhol szállingózhat a hó. Az északi, északnyugati szél élénk, az Észak-Dunántúlon, illetve északkeleten erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és plusz 5 fok között alakul.

Szombaton már átmenetileg szakadozhat a felhőzet, de ennek ellenére is többnyire borult időre kell számítani. Reggelig inkább északkeleten, a nap második felében főként az ország délkeleti felén valószínű hószállingózás, kisebb havazás, helyenként havas eső, a Tiszántúlon néhol eső is eshet. Sokfelé megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat az északi, északnyugati szél.

Vasárnap átmeneti vékonyodások, szakadozások mellett jellemzően erősen felhős, illetve borult lesz az ég. Szórványosan előfordulhat hószállingózás, havazás, főleg az ország keleti felén havas eső, eső is várható. Az északi szél eleinte még többfelé megélénkül. Hajnalban általában mínusz 7, 0, kora délután többnyire 0, plusz 7 fok valószínű.

Címkék:
havazás, szél, időjárás, eső, esőzés, havaseső, időjárás előrejelzés, széllökés, hétvégi időjárás,