Megszólalt Zacher Gábor: egyszeri droghasználat is okozhatta a rendőrgyilkosságot

Pénzcentrum2023. január 17. 15:01

Zacher Gábor toxikológus nem győzi hangsúlyozni, hogy kiszámíthatatlan hatásuk van a ma piacon lévő szereknek, azonban a rendőrkéselő magatartását önmagában a személyiségzavar is kiválthatta a szakember szerint – írta meg az RTL.

Sz. Szilárd múlthét csütörtök este késsel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. Az eset során egyikük, a 29 éves Baumann Péter életét vesztette. Az elítélt kirendelt védőügyvédje szerint Sz. Szilárd aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felső szomszédjától és azt hitte, hogy bajban van.

Zacher Gábor toxikológus az ügy kapcsán a Fókusznak elmondta, hogy akár egyszeri droghasználat után is jelentkezhetnek ilyen, hallucinációs tünetek.

A környezettel való kapcsolat elvesztése, a realitásérzéknek az elvesztése, indokolatlan erőszak – számtalan tünetet produkálhatnak azok a szerek, amelyek kint vannak a piacon

– mondta a toxikológus, kihangsúlyozva, hogy a személyiségzavar akár önmagában is vezethet ilyen magatartáshoz, de a kábítószerhasználat is hatással lehet a mentális betegek tüneteire: felerősítheti azt.

Teljesen bizonytalanná tudja tenni, hogy az illetőre hogyan hat a kábítószer. Az esetek jelentős részében a tünetek fokozódását tudja okozni

– húzta alá.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Végh József kriminálpszichológus szerint a cselekmény elkövetése nyilvánvalóan valamilyen befolyásoltság alatt áll. Legyen szó alkoholról, kábítószerről, gyógyszerről, vagy akár a tettes elmeállapotáról. Bár utóbbiról csak a vizsgálatok után lehet biztosat mondani.

Valami megjelent a fantáziában, aminek engedelmeskedett. (…) Nekem is volt hasonló esetem, amikor a beavatkozókat kéményseprőnek nézték

– idézte fel a szakértő.

Címkék:
gyilkosság, zacher, zacher gábor, tünet, gyilkos, szilágyi istván, toxikológus, tünetek, elmezavar,