Megváltoznak a lottózás szabályai: erről mindenképpen tudnia kell minden szerencsevadásznak

Pénzcentrum2022. december 31. 21:05

Online fogadás esetében változni fognak a kártyás fizetéssel és az átutalással teljesített belső egyenleg feltöltésére, továbbá a nyereménykifizetésre vonatkozó szabályok. A továbbiakban csak a saját fizetési számlád (bankszámlád) és az ahhoz kapcsolódó fizetési kártya (bankkártya vagy hitelkártya) használható szerencsejáték egyenleged feltöltésére, illetve nyereményigénylésedhez, más nevére szóló számla, vagy a más számlájához tartozó kártya nem.

a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény módosítása miatt 2023. január 1-jétől változni fognak a fizetési kártyával (bankkártyával vagy hitelkártyával) és az átutalással teljesített belső egyenleg feltöltésére, továbbá a nyereménykifizetésre vonatkozó szabályok. A változások értelmében a továbbiakban csak a saját fizetési számlád (bankszámlád) és az ahhoz kapcsolódó fizetési kártya (bankkártya vagy hitelkártya) használható szerencsejáték egyenleged feltöltésére, illetve nyereményigénylésedhez, más nevére szóló számla, vagy a más számlájához tartozó kártya nem - áll a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásában.

Kártyás online fizetés esetében egyenlegedet kizárólag a saját nevedre szóló, törvényi előírásnak megfelelő számlához tartozó kártyával lehet feltölteni. A számlavezető szolgáltatónak pénzforgalmi szolgáltatás nyújtására a Magyar Nemzeti Bank („MNB”) engedélyével kell rendelkeznie. A fizetési tranzakció folyamatában emiatt egy felugró ablakban nyilatkoznod szükséges majd arról, hogy egyenlegedet ennek megfelelő kártyával kívánod feltölteni.

Átutalásos egyenlegfeltöltést szintén kizárólag a saját nevedre szóló fizetési számláról kezdeményezhetsz, melynek számlavezetője MNB engedéllyel rendelkezik. Emiatt csak a Magyarországon letelepedett pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számláról fogadhatunk átutalásos befizetést. Kérjük, ne kezdeményezz feltöltést külföldi számlákról, továbbá olyan számláról, amit Magyarországon nem letelepedett pénzforgalmi szolgáltató vezet (pl. Wise). Amennyiben a fentieknek nem megfelelő (kiemeltképpen, ha nem a saját nevedre szóló) fizetési számláról kezdeményeznél átutalást, az a játékosi egyenlegedben nem fog megjelenni, hanem (beazonosíthatóság esetén) visszautalásra kerül arra a számlára, ahonnan érkezett.

A nyeremény kifizetése is a játékos MNB engedéllyel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlájára teljesíthető. Ezért amennyiben nyeremény kifizetését kezdeményezed, akkor egy felugró ablakban nyilatkoznod szükséges majd arról, hogy nyereményedet a saját nevedre szóló, törvényi előírásnak megfelelő számlára kéred teljesíteni. Ha a regisztrációdban nem a saját nevedre szóló számlaszámot rögzítettél, ne felejtsd el az új szabályoknak megfelelő számlaszámra módosítani.

Címkék:
mnb, hatoslottó, nyeremény, fizetés, Ötöslottó, szerencsejáték, skandináv lottó, euro jackpot, joker, szerencsejáték zrt,