Figyelmeztetést adott ki a Katasztrófavédelem: az erős szél és a csapadék hatalmas károkat okozhat

MTI2022. december 11. 12:03

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére van szükség országszerte, fák dőltek ki és pincék teltek meg vízzel – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap az MTI-t.  A tűzoltók dolgoznak a károk elhárításán.

Az erős szél és a sok csapadék miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az elmúlt napok csapadéka, illetve a viharos széllökések hatalmas károkat okoztak országszerte. A legtöbbször fák kidőlése miatt riasztották a tűzoltóságot.

A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, emellett Pécsett, illetve Villánykövesden szintén a az útra kidőlt fák akadályozzák a forgalmat. Pilisvörösváron és Versegen is kidőlt fák miatt riasztották a legtöbbször a tűzoltókat. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Bodrogolasziban a 37-es főúton egy gépkocsira dőlt rá egy fa.

Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában megtelt vízzel az árok, amelyet szivattyúval távolítanak el. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz.

Címkék:
vihar, szél, szélvihar, fa, csapadék, széllökés, széllökések,