Horror árak a Műjégpályán: 2000 a diák- és nyugdíjas jegy, 3500 a hétvégi belépő

Pénzcentrum2022. október 27. 09:32

Még meg sem nyitott, de már most kérdéses, hogy a szezonban meddig lehet majd nyitva a Városligeti Műjégpálya, ahol tízezrek korcsolyáznak minden télen.

Bár a tervek szerint csak szűk három hét múlva, november 17-én nyitna meg a Műjégpálya, már most nem biztos azt sem, hogy december 31 után nyitva tud maradni. A megemelkedő energiaárak miatt ugyanis annyira megdrágultak a belépők, hogy kétséges, meglesz-e a szükséges látogatószám, amellyel el lehet kerülni a bezárást - számol be a hírről a Világgazdaság.

Csak a diák- és nyugdíjasbelépő árai megduplázódnak - 1000 forintról 2000-re ugrik ez az ár - de a teljes árú jegyek is 2500 forintba kerülnek majd. Ez csak a hétköznapi ár, hétvégén 3500 forint lesz - ha tehát egy négy tagú család menne ki akár csak néhány órára, két diák- és két teljesárú jeggyel számolva hétköznap 7 ezer, szombaton és vasárnap pedig 11 ezer forintba kerülne a mulatság - euzt pedig várhatóan sok család nem fogja megtenni, a folyamatosan emelkedő költségek, a rezsiár-emelkedés és a száguldó élelmiszerárak árnyékában.

címlapi kép: MTVA - Jászai Csaba

Címkék:
család, rezsi, forint, rezsicsökkentés, műjégpálya, diák, vasárnap, korcsolya, korcsolyázás, rezsicsekk, rezsiemelés,