Van aki fittyet hányhat a rezsirémálomra: éjjel-nappal égnek a stadionok reflektorai

Pénzcentrum2022. október 22. 20:02

Az MLSZ engedélyezte a hazai futballkluboknak, hogy az eredetileg más célra elnyert TAO-támogatásokat működésre, például az emelkedő rezsi kifizetésére vagy pályabérleti díjakra költsék. A labdarúgó-szövetség az RTL Híradóval közölte azt is, hogy ha túlságosan megterhelő egy klubnak anyagilag egy meccs megrendezése, akkor azt elhalaszthatják. Mindeközben a tévéközvetítések miatt sok esetben kora délután, napos időben is égnek a reflektorok a stadionokban. 

Kellemes késő őszi napsütésben kezdődött el múlt vasárnap Debrecenben a hazaiak Újpest elleni rangadója. Nemcsak a 13.45-kor felhangzó kezdő sípszó idején, hanem még a meccs lefújásakor is égtek a stadion reflektorai. Nem egyedi eset.  Az energiaválság és egekbe szökő árak ellenére ugyanis számos stadionban nap közben is égnek a reflektorok.

„Az élvonalbeli mérkőzéseket a jogtulajdonos televízió közvetíti, márpedig a minőségi televíziós közvetítéshez szükség van arra, hogy a fényeket megerősítsék, így kompenzálva a stadionok árnyékosabb és világosabb területei közti fényerőbeli eltéréseket” - árulta el Sipos Jenő az RTL-nek. Az MLSZ szóvivője arról is beszélt a Híradónak, hogy az MLSZ több tanácsot is adott a kluboknak, és konkrét lépéseket is tettek a költségek csökkentésére.

Címkék:
rezsi, stadion, rtl, híradó, mlsz, stadionok, rtl magyarország,