Nyomoznak a hálapénzes orvosok ellen: rengeteg betegtől szedték be a borítékot

Pénzcentrum2022. október 17. 12:06

Lezárták a nyomozást azzal a két főorvossal és asszisztenssel szemben, akik a megalapozott gyanú szerint tavaly nyáron több betegtől is átvettek pénzt az egyik budapesti kórházban – számolt be a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytatott nyomozást egy budapesti kórház két főorvosa és egy asszisztense ellen amiatt, mert a gyanú szerint elfogadták a megvesztegetéseket több betegtől is.

A nyomozás adatai szerint a két orvos a tavaly június és augusztus között 26 betegtől fogadtak el hálapénzt, amelyből egyikük asszisztense is részesült. Az orvosi rendelőkben tartott kutatás során az íróasztal fiókjaiban közel kétszáz üres borítékot találtak a rendőrök, amelyekből többön szerepelt a köszönettel szó, illetve az átadó neve is.

Az egyik orvost tizennény-rendbeli, a másikat tizenkét-rendbeli, az asszisztenst eddig hétrednbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítják és hallgatták ki. Vallomást még egyikőjük sem tett.

Címkék:
Budapest, rendőrség, hálapénz, nyomozás, gyanú, youtube,