Itt a vég a konditermek számára? Súlyos bajban lehetnek a rezsiválság miatt, tarthatatlan a helyzet

Pénzcentrum2022. október 7. 09:33

Alig ért véget a bezártság miatti bevételkiesés, máris újabb nehézséggel kell szembenézniük a magyarországi fitnesztermeknek.

Magyarországon napjainkban körülbelül 800 ezren látogatják az edzőtermeket ritkábban vagy rendszeres jelleggel. A koronavírus alatti bezártság miatt sokaknak le kellett tehát mondaniuk a testépítésről, de a fitnesztermek tulajdonosai még fel sem ocsúdtak a brutális kiesésből, itt lehet máris az újabb: az energiaválság ugyanis a termeket is érinti - írja cikkében a Világgazdaság.

Kiss József, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének főtitkára a lapnak azt mondta, hogy bár elmúlt a csődhullám veszélye, a termek tulajdonosai nem nyugodtak.

A jellemzően óriási helyigényű fitnesztermek hatalmas rezsivel működnek, nyáron hűteni, télen fűteni kell a helyiségeket, és minden évszakban működtetni kell a légtechnikai berendezéseket, amelyek rezsije legalább annyiba kerül, mint a melegvíz-szolgáltatás

- mondta Kiss a vg-nek. A helyzetet ráadásul nehezíti az is, hogy a termek többsége bérelt helységben van, tehát nem tudnak élni a tulajdonosok a kisvállalkozásoknak nyújtott rezsitámogatásokkal sem.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
egészség, rezsi, rezsicsökkentés, csőd, tulajdonos, edzőterem, crossfit, rezsicsekk, rezsiemelés,