Tényleg ilyen fukar volt a sztárkapus? Ezzel jutalmazta vagyont érő pénztárcája megtalálóját

Pénzcentrum2022. július 24. 11:01

Fukarsággal vádolja jótevője Manuel Neuert, a Bayern München világbajnok sztárkapusát egy taxis, aki megtalálta, és visszajuttatta neki pénztárcáját. A focista ugyanis pénzjutalom helyett csak egy ezt küldött neki, amivel igazából sokmindent nem tud kezdeni. A német törvények egyébként azt is szabályozzák, hogy mekkora jutalom jár a becsületes megtalálóknak.

Eléggé fukar volt Manuel Neuer, a Bayern München és a német válogatott sztárkapusa azzal a taxissal, aki visszajuttatta neki elhagyott pénztárcáját. A SkySports szerint a taxisofőr pár hete fuvarozta a világbajnok, BL-győztes játékost és barátját Münchenben, a műszak végén pedig megtalálta a brifkót az autóban. Benne 800 euróval (kb. 320 ezer forinttal) és bankkártyákkal.

A taxis másnap 120 kilométert autózott, hogy visszajuttassa a tárcát a jogos tulajdonosának, azaz a kapus menedzserével vette fefl a kapcsolatot. Pár hét múlva egy Bayern München-mezt kapott postán, amihez semmilyen üzenet nem volt mellékelve. Csalódott volt, mert a fáradtság mellett pénzébe is került, hogy ennyit autózzon a tárcával, és elmondása szerint a mezzel nem tud mit kezdeni.

A németországi törvények szerint egyébként 500 eurós értékig (kb. 200 ezer forint) öt százalék jutalom illeti meg a becsületes megtalálókat, akik visszajuttatják a talált tárgyat a tulajdonosnak. 500 euró felett további három százalék jutalom jár, így a taxisnak legalább 34 eurót (13 ezer forintot) kellett volna kapnia a sztárkapustól. És akkor még nem tudni, mennyi volt a bankkártyákon, de abból kiindulva, hogy Neuer évente kb. 18 millió eurót (több mint 7 milliárd forintot) keres klubjánál, nem kevés. Ugyanakkor az ajándékba küldött mez sokkal drágább, 100 eurót (40 ezer forintot) is elkérnek érte a boltokban - csak épp a megtaláló nem tudja mire használni.

Címkék:
taxis, euró, talált pénz, jutalom, talált tárgyak, szórakozás, focista,