Már több mint kétszázezren látták a Szépművészeti Bosch-kiállítását

MTI2022. július 9. 19:01

Már több mint kétszázezer látogatót fogadott a Szépművészeti Múzeum Bosch-kiállítása, amely még egy hétig látható.

A múzeum azt közölte szombaton, hogy az utolsó hétvégén, péntektől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, reggel kilenctől este kilencig várja a látogatókat a július 17-én, vasárnap záródó kiállítás.

A Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat a múzeum történetének egyik leglátogatottabb kiállítása lett, április 9-ei megnyitása óta már több mint kétszázezren látták - hívták fel a figyelmet.

Kifejtették, hogy a németalföldi mester különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző bemutatón a művész teljes festői életművének csaknem felét, tíz festményt - köztük a bruggei Utolsó ítélet-triptichont, A bolondok hajóját (Párizs, Musée du Louvre), a Királyok imádását (New York, Metropolitan Museum of Art), a Szent János Patmosz szigetént (Berlin, Gemäldegalerie) vagy az Ecce Homót (Frankfurt, Städel Museum) - állít ki a múzeum.

A Szépművészeti Múzeumban június 30-ától október közepéig az Henri Matisse műveit bemutató kiállítás látható, október végén pedig egy átfogó El Greco-tárlat nyílik majd - áll a közleményben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép:MTVA/Bizományosi: Balaton József

Címkék:
kiállítás, október, múzeum, bosch,