Itt a lista: ennyiért csobbanhatunk a legolcsóbb hazai aquaparkokban

Pénzcentrum2022. július 2. 13:01

2022 egyik legmelegebb hétvégéje tombol éppen, aki csak teheti, menjen vízpartra hűsölni! Extra élményekért se kell messzire mennünk, Magyarországon 25 aquapark üzemel gőzerővel, az ország szinte minden pontjáról könnyen elérhető egy ilyen fürdő. Most összeszedtük az ország 10 legolcsóbb létesítményét és megnéztük, mennyit emelkedtek az árak egy év alatt.

Ebben az őrült kánikulában sokan keresnek enyhülést a strandokon, vízpartokon – aki azonban egy kis extrára is vágyik, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia idén. A különböző élményelemek a kiépített fürdők megszokott tartozékai, ám ma már a természetes vizeknél működő strandokról sem hiányozhatnak.

Hazánkban jelenleg 25 olyan fürdőhely üzemel, amelyet az aquapark kategóriába sorolhatunk izgalmas vízi élményeket kínáló medencéi és csúszdái alapján. A csúszdák számát tekintve a tavaly zárva tartó, de ismét újra megnyitó Aquarena Mogyoród áll az élen 26 csúszdájával, amelyet a zalakarosi és sárvári fürdők követnek 23-23 csúszdájukkal.

Visszafogott drágulás

Hogy el tudjunk dönteni, merre induljunk, összegyűjtöttük az ország 10 legolcsóbb aquaparkját , és megnéztük, hol és mennyit drágultak a belépők egy év alatt. (A feltüntetett fürdőbelépő árak mindig egész napra szólnak, ahol eltérés van a hétvégi jegyárakban a hétköznapokhoz képest, ott a hétvégi díjszabást vettük figyelembe. Az árakba belefoglaltuk a csúzdahasználatot is, ha az nem volt benne a belépőárban.)

Loading...

Ahogy a táblázatunkból is jól látszik, a legolcsóbb aquaparkok többségében nem volt drágulás, egyedül Pápa és Debrecen emelt egyelőre - de ez még változhat a szezon alatt. Ugyanakkor a legtöbb aquaparkban helyi lakosok mindig élveznek valamilyen kedvezményt, és ne feledjük azt sem, hogy a fürdőbelépőket SZÉP-kártyával is meg lehet vásárolni, jelenleg bármelyik alszámláról. 

Címkék:
utazás, árak, drágulás, legolcsóbb, szórakozás, ország, aquapark, fürdők,