Ukrajnába utazott az olimpiai bajnok Gyurta Dani: szörnyű volt, amit látott!

Pénzcentrum2022. március 18. 13:31

A háborús övezetben önkénteskedett az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó. Gyurta Dániel az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segítette Ukrajnában.

Gyurta Dániel is segíti önkéntesként az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját Ukrajnában - írta a femcafe.hu. Az olimpiai bajnok most először járt háború sújtotta övezetben, tapasztalatairól pedig a Reggeli című műsorban számolt be. Dani azt is elmondta, hogy abszolút megviselték a látottak.

Lehetett látni a határon azokat az embereket, akik a harminc-negyven órás út után étel és víz nélkül, mosdó nélkül várakoztak és szerettek volna átjutni a biztonságot jelentő országunkba

– mondta el a sportoló, hozzátéve, hogy a segélyszervezettel közösen felállítottak egy mobilmellékhelyiséget is a határ ukrán oldalán. „Szörnyű volt látni, hogy a családok az autó hátsó ülésén vagy éppen kint, a szabadban pelenkázták a babákat, annyira nem volt ott semmi a határon” – fogalmazott.

Az a fajta jelenlét és az a fajta érzés, ami ott engem fogadott, amit a hírekben is lehetett látni és olvasni, de személyesen jelen lenni, az szörnyű volt. De fel tudtam még inkább hívni a környezetem és az ismerőseim figyelmét arra, hogy minél többen segítsenek, hiszen most az összefogásra kell buzdítani mindenkit. Szerintem ezt lehet is látni, a magyar társadalom elképesztő módon segít és összefogott ebben a kérdésben

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– fejtette ki. Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as segélyhívószáma most is folyamatosan él, ezen is lehet segíteni a szervezet munkáját.

Címlapkép: Joel Carillet, Getty Images (Lviv, Ukrajna: Várakozók a Lviv-i vasútállomáson; 2022. március 3-án.)

Címkék:
magyarország, sport, ukrajna, önkéntesség, önkéntes, ukrán, orosz, sportoló, háború, orosz-ukrán háború,