Vigyázz, mivel eteted a háziállatod: a legtöbb cica és kutyatartó nem tudja, hogy nem szabad ilyet kapniuk

HelloVidék2022. március 10. 08:14

Böszörményi Andrea kisállat-dietetikusként végzett, eddig több mint harmincezer kutya és cica étrendi problémáiból adódó betegségét kezelte sikerrel. Férjével labradorokat tenyésztenek, és küldetésüknek tekintik, hogy megmutassák a gazdiknak, hogyan kerülhetőek el négylábú kedvenceik civilizációs megbetegedései a helyes táplálkozásuk által. HelloVidék most a kutyák és cicák nyerskosztos és táppal való etetéséről kérdezte a szakembert. 

Több tudományos álláspont is létezik kedvenceink táplálásáról, amelyek egy ponton megegyeznek: senki nem vitatja, hogy a kutyák és cicák ragadozó gyomrú állatok, ezért a nyers húsból készült menüt tudják a legjobban hasznosítani.

Kedvenceink ma már családtagok - talán soha nem álltak hozzánk annyira közel, mint napjainkban - velünk jönnek nyaralni, étterembe, vásárolni. Attól azonban, hogy felengedtük a kutyát a kanapéra, nem változott meg az emésztőrendszere: ragadozó gyomra van, ezért a húsból készült menük jelentik számára a legegészségesebb táplálékot.

Az egészséges étel friss és változatos hozzávalókból készül, ezt humán élelmezés vonatkozásában senki nem vonja kétségbe. Kedvenceink táplálásában is ez a jövő: törekedjünk rá, hogy a szintetikus, feldolgozott ételek, tápok, konzervek helyett minél több friss, természetes összetevő kerüljön a tálkájukba nap mint nap. Ha kíváncsi vagy rá, mit árult még el Böszörményi Andrea a kisállatok nyerskosztos etetéséről, olvasd el a teljes a cikket a Hellovidék oldalán.

Címkék:
kutya, macska, kutyatartás, macskatartás, tápanyag, hellovidék,