Intim pénzügyeiről vallott a Barátok közt egykori sztárja: így élnek a férjével

Pénzcentrum2022. február 26. 16:04

Egy párkapcsolatban a felek teljesen más anyagi mintákat hozhatnak magukkal saját gyerekkorukból, és akkor lehetnek közösen sikeresek, ha megtanulnak egy közös stratégiát kialakítani. Lékai-Kiss Ramóna legutóbb arról mesélt, ők hogy osztják be a pénzt férjével.

Lékai-Kiss Ramóna és soprtoló férje Lékai Máté mindketten jól keresnek, férje, komoly fizetést visznek haza, így adódik a kérdés, vajon közös kasszán vannak-e. A Hot! Magazinnak adott interjúban most elárulta.

Valahogy úgy alakult már a kezdetektől, hogy külön kasszán vagyunk. De nem lett ez kimondva, csak így van. Sokáig külön is laktunk. Amikor megszületett a gyermekünk, Noé, akkor költöztünk össze. A kórházból gyakorlatilag Veszprémbe mentünk haza. Igazából úgy vagyunk külön kasszán, hogy közös a kassza, mert valójában amink van, az a kisfiunké. Ebből sosem volt vitánk egymással”

 – mondta. Lékai-Kiss Ramóna 38 éves színésznő, műsorvezető, a Barátok közt című egykori sorozat egyik szereplője volt, Szentmihályi Zsófiát alakította 2002 és 2018 között, de műsorvezetőként is ismert.

Közös kassza, külön kassza?

A jól működő párkapcsolat egyik alapja, hogy a felek képesek legyenek pénzügyeikről közösen szabályozott stratégiát kialakítani. Ennek persze számtalan féle formája lehet, az egyetlen lényeg az, hogy a pár tagjai kommunikáljanak egymással, és a lehető leghamarabb egyezzenek meg a legfontosabb irányokat illetően. Ha azonban mindez elmarad, akkor könnyen bukta lehet a vállalkozás vége, ami az egymástól való elhidegüléshez vezethet - írta korábban a Pénzcentrum.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy párkapcsolatban a felek teljesen más anyagi mintákat hozhatnak magukkal saját gyerekkorukból. Lehet, hogy a pár egyik tagja korábban olyan környezetben nőtt fel, ahol a család nagyon fogta a pénzt, és minden kiadásra nagyon odafigyeltek, míg a pár másik tagjának az életében nem volt soha téma az anyagiak kérdése, mert mindig volt annyi, hogy futotta mindenre. Egy ilyen alaphelyzetben nagyon körültekintően kell eljárnia a feleknek ahhoz, hogy pénzügyeiket illetően egy új, közös stratégiát tudjanak meghonosítani közös életükben

Címkék:
otthon, barátok, barátok közt, rtl klub, pénzügyek, kassza, pénzügyi tudatosság, sztárok,