Rengeteg a probléma Damu Roland temetése körül: nem kerülhet a művészparcellába sem

Pénzcentrum2022. január 28. 18:03

Nem temethetik a fiumei úti temető művészparcellájába Damu Rolandot. A temető tájékoztatta a családot, hogy a művészparcella betelt, és hogy nem tudták megszerezni a kötelező hivatalos iratokat.

Habár kitartóan igyekeztek, Damu Roland családjának nem adatott meg a lehetőség, hogy végső nyugalomra a fiumei úti temető művészparcellájába helyezzék a színészt – írja a Bors.

Megszólalt Damu unokatestvére, Tóth István, aki elmondta, a temető tájékoztatta őket, hogy a művészparcella betelt, és hogy nem tudták megszerezni a kötelező hivatalos iratokat. "Valószínűleg így oda kell eltemetnünk Rolandot, ahova mindenki mást temetnek. Pedig ő jobbat érdemelne" – mondta. A lap a Fiumei úti temetővel is kapcsolatba lépett, hogy megtudja, mi szükséges ahhoz, hogy valakit művészparcellába temethessenek.

A művészparcella betelt, oda csak úgynevezett rátemetések történ(het)nek. Ha lenne ott hely, akkor is a temetést a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) kell hogy előzetesen engedélyezze

– reagált a Fiumei Úti Sírkert sajtóosztálya.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az, hogy Damu Roland nem kapta meg az engedélyt a művészparcellába való eltemetéshez, több okból is lehetséges. Olyan embereket tarthatunk számon a művészparcellában, mint például a nemrég elhunyt Csűrös Karola, akit a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntettek. Habár Damut sokan ismerték a Jóban Rosszban sorozatból, „életrajzában nem találni olyan kimagasló teljesítményre utaló adatot, mint amilyet például olvashatunk Oszter Sándorról vagy Jancsó Miklósról a Wikipédián.”

Ráadásul egy sírhely megváltása a művészparcellában drágább az „átlagos” sírhelyeknél, és nem biztos, hogy a család anyagi helyzete lehetővé tenné, hogy oda temessék el Damut.

Címkék:
család, gyász, temetés, temető, színész,