Magyarországon is jócskán drágul a Netflix: ezzel indokol a streamingszolgáltató

Pénzcentrum2021. november 1. 15:08

Az egyik legnépszerűbb streaming szolgáltató emeli az árait. Bár még így is rengeteg jó sorozatot nézhetünk, sokan nem örülnek.

Megemeli a Netflix a szolgáltatásainak árát, a két magasabb árkategória fokozatosan fog drágulni, a magyar felhasználóknak november 30-ig.

A szolgáltatón három díjcsomag is elérhető, az árak függvényében alakul a képminőség és a készülékek száma, amelyeken egyszerre használhatjuk a Netflixet. Ezek közül a két magasabb árkategória fog drágulni fokozatosan a "tősgyökeres" előfizetők számára is.

A drágulást már október eleje óta érzékelik az új előfizetők, ugyanis a standard szolgáltatásért az eddig megszokott 3190 forint helyett már 3490 forintot kell fizetni, a prémium csomag pedig 3990 forint helyett már 4490. Az október előtt is aktív előfizetők továbbá azt is tapasztalhatták, hogy 3190 forintot, valamint 3990 forintot von le a Netflix a számlájukról, erről a szolgáltató emailben értesíti majd felhasználóit.

A Netflix képviselője azt válaszolta emailben az ign.com-nak, hogy az emelésre azért került sor, mert így még több értékes tartalmat tudnak majd szállítani számunkra, amelyek felvillanyozzák a napunkat. Bár az indoklás  közhelyes, végső soron elfogadható, hiszen a Netflix rengeteg pénzt költ arra, hogy eredeti tartalmakkal,

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a szolgáltatónak / gyártónak / filmforgalmazónak nem kevés adóssága van, az év eleji jelentés szerint ez már több mint 16 milliárd dollárra rúgott.

Az alapcsomag ára nem változik, az 2490 Ft marad, míg a standard már valamivel többet nyújt, ugyanis itt a képernyők és a letöltések száma 2–2-re rúg, valamint HD minőségű képet kapunk a lejátszóban, míg az alapcsomagnál egy képernyőn nézhetjük kedvenc sorozatainkat.

Címkék:
netflix, forint, drágulás, október, streaming szolgáltatás,