Éjszakai mínuszok után igazi ajándékot ad az ősz a magyaroknak: íme az előrejelzés

Pénzcentrum2021. október 23. 18:05

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint már komolyabb mínuszok lesznek éjszaka; vasárnap napközben viszont akár 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Mint azt az OMSZ tájékoztatójában írja, Európában továbbra is Finnország fölött örvénylik az a ciklon, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontzónája megközelítette a Fekete-tenger partvidékét és a Balkán-félszigetet is, mögötte pedig pár fokkal hűvösebb levegő áramlik Közép- és Kelet-Európa térségébe.

A front mentén több helyen esik az eső, havazás inkább csak az északi tájakon és a magasabb hegyekben fordul elő. Nyugat-Európa felett anticiklon található, amely fokozatosan helyeződik át a szárazföld belseje felé. Ez a magasnyomású képződmény alakítja hazánk időjárását is a következő időszakban, hatására nyugodt, száraz időre számíthatunk.

Az északnyugati szelet szombaton napközben több helyen élénk, néhol erős lökések kísérik, majd estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +3 fok között alakul, de főként az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 15 fok között valószínű.

Címkék:
időjárás, magyarország, hőmérséklet, vasárnap, időjárásjelentés, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, mínuszok, hétvégi időjárás,