Piacozni fog Lagzi Lajcsi: rengeteg dolgot akar eladni a mulatós legenda

Pénzcentrum2021. szeptember 23. 18:32

Piacon értékesíti festményeit Galambos Lajos, azaz Lagzi Lajcsi. Az eladásra kínált képek között van Picasso-rajzról készült litográfia is.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, egy héttel ezelőtt a zenészt jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték. Víz-, gáz- és áramlopással, va­lamint hivatali vesztegetéssel vádolták. Miután fellebbezett, másodfokon várja, hogy kiderüljön az igazság.

Az elmúlt időszak, a tárgyalás, az ítélet sok mindenre ráébresztett, s átértékeltem, mik is az igazán fontos dolgok. Régóta adakoztam, adományoztam anonim módon, ám most kitaláltam, hogy néhány, általam már nem használt tárgyat eladok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a hétköznapi problémák nem érintenek, ezért különösen kötelességemnek érzem, hogy segítsek a rászorulókon

- mondta el a Blikknek Galambos Lajos. Ahogy a lap megtudta, Lagzi Lajcsi vasárnap a budaörsi használtcikkpiacon árulja majd értékes dolgait, a bevétel teljes egészét pedig alapítványoknak utalja.” Nagyon hálás vagyok a piac vezetésének, mert nem kértek helypénzt, ők így tudják támogatni a jó ügyet” – tette hozzá Lajcsi.

A piacon eladásra hirdetett termékek között lesz: Németh Miklós-festmény (kiállítási ár 100 000 forint); két kép, amit Lagzi Lajcsi lánya, Boglárka festett, ezek 50 000 forintról indulnak; harmonika (legalább 65 ezer); de a legnagyobb kincs a Picasso-rajz lesz, ez 600 000 forintról indul majd.

Címkék:
lagzi lajcsi, galambos lajos, piacozás, picasso,