Brutális a licit a Barátok közt ikonikus tárgyaira: egy papírgalacsin 40 ezer, poharakat 60 ezerért árulnak

Horváth Zsolt Benjámin2021. július 3. 16:05

Most bárkinek lehetősége nyílik rátenni a kezét a Barátok közt ikonikus kellékeire. Jótékonysági árverésre bocsátotta ugyanis őket a az RTL Klub.  Díszleteken, jelmezeken túl többek között Berényi Miki Whisky-s készletére és a Magdi anyus vesztét okozó galacsinra is licitálhatunk. 

A kellékekre a vatera.hu/baratokkozt oldalon tehet bárki ajánlatot július 18-ig. A rajongók az árverésen olyan ikonikus  cuccokra lehet licitálni, mint Bartha Zsolt pisztolya, Berényi Miklós pizsamája és köntöse, vagy whisky-s szettje, Bözsi Mama varródoboza, a Berényi fiúkról készült közös kép, vagy a Rózsa kávéház lámpája.

Ez a papírgalacsin az a kellék, amit Magdi anyus legutóbbi visszatérésének forgatásán használtak. Az összegyűrt papírka értékét pedig a Magdi anyust megformáló színész szignója is növeli dedikálta is. A jelenetben használt papírgalacsinról korábban már felröppentek olyan hírek, hogy valaki nyerészkedni akart, ezért licitáltatott a papírgalacsinra. Az RTL Klub mindenkit biztosít róla, hogy az a papír nem az igazi volt!

Az ereklye kultivált státuszáról mindent elmond, hogy az érte folyó licit péntek délután már 41 000 forinton állt és a 36 ajánlattevő mellett 24 megfigyelő is követi az aukciós oldalon annak alakulását.

Minden bizonnyal az a kép is rengeteg rajongó retinájába égett bele, amikor Magdi anyust a lépcsőházban végzetes baleset érte az ártatlannak tűnő papírgalacsinnak köszönhetően. Az ominózus jelenetben viselt ruhadarabokra ugyanis a licit a gyilkos papírdarabnál is magasabb, 51 ezer forintos összegen áll.

Még így sem ez a legmagasabbra strófolt árú tétel az árverésen. A Mátyás király tér lakói és a nézők életének egyaránt a sorozat kezdete óta szerves részét képező Rózsa Kávéház cégtáblája például a júliusi 1-jei egy forintos kikiáltási árról mára az 55 ezer forintos összegig kúszott fel. Mélyen a zsebébe kell tehát nyúlnia annak a rajongónak, aki otthonában szeretné megőrizni a kultikus helyszín emlékét az idők végezetéig.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 A licitek nyertesei a szereplőktől egyébként személyes üzenetet is kapnak a relikviák mellé. Az utóbbira kifizetett összeggel pedig az SOS Gyermekfalvakat támogatják. A jótékonysági árveréssel párhuzamosan az RTL Klub a leköszönő sorozatnak egy búcsúkampányt is indított, „Köszönjük a 23 közös évet!” címen.

A sorozat utolsó két része, 2021. július 17-én, szombaton 20 órakor lesz látható.  A sorozat ereklyéire pedig további egy napig, július 18-án 21 óráig lehet majd licitálni a Vatera online piacterén.

Címkék:
barátok közt, rtl klub, vatera, licit,