Megvan az Ünnepi Könyvhét pontos dátuma: végre egy rendezvény, ami nem marad el

hvg.hu2021. május 5. 10:31

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége szerdai ülésén úgy döntött, hogy figyelembe véve a jelenleg hatályos járványügyi előírásokat, valamint a Könyvhéten előzetesen részvételét jelző könyvkiadók többségének véleményét, a 92. Ünnepi Könyvhetet 2021. szeptember 2-5. között rendezi meg a tervek szerint a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén – adta hírül honlapján a szervezet.

A hagyományosan nyári rendezvényt 2020-ban előbb szeptemberre halasztották, majd augusztus végén közölték: mégsem tartják meg. Idén januárban aztán arról volt szó, hogy június 10. és 13. között rendezik majd meg a Könyvhetet; ehelyett döntöttek a szeptemberi dátum mellett.

Az ősz elején rendezendő könyvvásáron az MKKE külön figyelmet fordít a látogatók és a Könyvhéten dolgozók biztonságára, maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készül, miközben a látogatóknak a korábban megszokott és általuk elvárt, teljes könyvheti élményt kívánja biztosítani – írja a közlemény, hozzátéve, a rendezvényen a megszokott módon könyvbemutatókat, gyerekprogramokat és szerző-olvasó találkozókat is terveznek majd szervezni.

Az MKKE januári közleménye a másik, hagyományosan tavasszal tartandó, idén elmaradt könyves rendezvényről, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválról azt írta: az eseményt ősszel, október-november folyamán tartják meg; időpontot csak később jelölnek meg. A fesztiválon a díszvendég Lengyelország lesz, a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics pedig ígéretet tett, díszvendégként részt vesz a rendezvényen.

Címkék:
Budapest, könyv, program,