Tarolt a vihar: kártyavárként omlott össze az öt emeletes lakóház

Mr. Lájk2017. július 11. 15:30

Durva esőzések söpörtek végig Magyarországon hétfőről keddre virradó éjjel, a viharok jelentős károkat okoztak. Azonban nemcsak hazánkban történtek nagy károk, az elmúlt napokban Kínában annyi eső hullott, hogy egy fél várost elsodort a megáradt folyó sárlavinája.

Nemcsak hazánkban voltak durva esőzések az elmúlt napokban, Kínában a kitartó esőzések miatt olyan szinten megáradtak a folyók, hogy gyakorlatilag fél városokat sodort magával a sárlavina. Az alábbi gifen egy kisebb társasházat nyel el pillanatok alatt a folyó.

via GIPHY

Azonban nem ez az egyetlen épület, amit magával sodort a folyó, az alábbi képen egy nagyobb lakóházat visz el a víz.

via GIPHY

Szerencsére a házakat evakuálták, azonban a házak eltűnésével több százan vesztítették el az otthonukat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

via GIPHY

Ehhez fogható, kitartó esőzésekre egyébként 1998 óta nem volt példa az országban.

A magyar viharkárok összesítése egyébként még hátra van, az ügyfeleknek ugyanis két napjuk van arra, hogy bejelentsék a vihar által okozott károkat. Az viszont már most látható, hogy jelentős összegeket fizethetnek ki a biztosítók, feltéve, ha volt lakásbiztosításunk, illetve cascónk. A lakásbiztosításokról részletesen a Pénzcentrumon olvashatsz.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Címkék:
vihar, eső, viharkár, esőzés, lájk,