Kiderült, mire költi megtakarított pénzét a Jóban Rosszban sztárja

Mr. Lájk2017. március 25. 17:03

Kislányával együtt szerepelt három éven keresztül a Jóban Rosszbanból most távozó Fábián Anita. Ugyan nemcsak a színésznő, hanem a gyermeke is szerepelt a sorozatban, azonban a lány fizetését félretették, hogy abból majd később tanulmányait finanszírozhassák. A Pénzcentrum korábbi számításai szerint nem árt előre félretenni a gyerek taníttatására, ugyanis igen borsos összeget kell kifizetni a tanulmányok finanszírozására.

A gyermekével együtt szerepelt három éven keresztül a Jóban Rosszban sorozatban Fábián Anita és lánya. A kislány fizetését viszont nem élték fel, hanem a felsőoktatási tanulmányok finanszírozására tették félre - írja a Hot! magazin.

Ugyan azt nem tudjuk, hogy a gyerek színészek eltérő gázsit kapnak-e mint felnőtt társaik, azonban ha hasonló fizetéssel számolunk, akkor a három év alatt már elegendő pénz gyűlhetett össze Fábián Anita lányának életkezdéséhez.

Mennyibe kerül a gyerek?

Ugyan gyermeket elsősorban nem pénzügyi okokból vállalunk, azonban kétségtelen tény, hogy a kiadásaink megtervezésekor számolnunk kell azokkal a tételekkel is, amelyek a gyereknevelésből fakadnak.

A Pénzcentrum korábban kiszámolta, hogy mennyibe kerül egy gyerek felnevelése:

  • A születés előtti időszak nagyjából 900 ezer forintba kerül.
  • A beiskolázásig nagyjából 4,5 millió forintot fordíthatunk a gyerekre.
  • Az általános iskola alsó tagozata alatt 1,5 millió forinttal érdemes kalkulálni.
  • A gyermek a 10 és 18 év közötti korában már nagyobbak eltérések is lehetnek, mindenesetre nagyjából 7 millió forinttal érdemes kalkulálni.

Egy gyermek felnevelése persze attól is függ, mit engedhet meg a szülők pénztárcája, mindenesetre 5 és 15 millió forint közötti összeggel számolhatunk. A kalkulációnk részleteit ITT olvashatod.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Emellett persze a felsőoktatási tanulmányokról és az életkezdés támogatásáról sem szabad megfeledkezni, ez viszont egészen eltérő lehet. Egy felsőoktatási intézményben a féléves tandíj nagyjából a havi átlagfizetéssel egyezik meg, de egyes képzési szakoknál (pl: orvos) akár több millió forintra is nőhet ez az összeg. Persze, ha államilag támogatott képzésre is bejut a gyermek, akkor ezt megúszhatjuk, de ekkor sem árt számolni az esetleges kollégiumi díjjal, utazási költséggel, albérelttel, különösen akkor, ha a gyerek végül nem hazai, hanem külföldi felsőoktatási intézményben tanul tovább.

Címlapkép: MTI / Kollányi Péter

Címkék:
karrier, gyerek, celeb, megtakarítás, jóban rosszban, gyereknevelés,