Elárulta Harsányi Levente, miből él valójában

Mr. Lájk2017. március 4. 16:03

A műsorvezetés mellett komoly cégbirodalmat épített az elmúlt években Harsányi Levente. Civilként a reklámipar a fő bevételi forrása, de egy ideje étteremlánc beindításán is ügyködik. Sok kezdő vállalkozó számára lehet amúgy jó megoldás, ha tagja lesz egy franchise-hálózatnak.

Sokan nem tudják róla, de nem csak a média világában tűnik fel rendszeresen Harsányi levente. Komoly üzletemberként több lábon áll, az elmúlt években pedig igazi cégbirodalmat épített.

Több lábon állok! Ha csak a médiából élnék, nagy baj lenne. Van egy kommunikációs cégem, amivel briefeket készítünk különböző reklámokhoz. Aztán a tévén-rádión kívül tizenöt éve lépek fel igen intenzíven különböző eseményeken, rendezvényeken, mint műsorvezető. Van emellett egy stand-upos, 30-40 perces fellépésem, amit hol gitárral, hol zongorával, hol puszta szóval kísérek. Nemrégiben levédettem egy étteremtípust. Ez egy franchise-rendszer: az első pár éttermet én finanszírozom, a többit viszont tőlem függetlenül az ország más részén bárki, akinek ez tetszik, át tudja venni

- árulta el a Star magazinnak Harsányi, aki mindezen felül még újfajta kültéri reklámfelületekkel is foglalkozik.

Milliárdos üzlet világszerte: te is meg tudod csinálni

Egy franchise-rendszer építésén hatalmasat lehet kaszálni - mint a franchise jogok birtokosa, vélhetően erre játszik Harsányi is -, de a kezdő vállalkozóknak is megérheti belépni egy kész hálózatba.

Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy házaló ügynökként kell kozmetikumokat vagy életbiztosítást árulnunk ismerőseinknek: azzal, hogy franchise-partnerek leszünk, egy ismert márka nevével, arculatával tudunk például boltot, éttermet nyitni, úgy, hogy megkapjuk a rendszergazda kidolgozott üzleti modelljét, tapasztalatát, tudását - és persze hírnevét is.

Az elmúlt években a gazdaság élénkülésének köszönhetően több új magyar hálózat indult, az egyik legújabb példa a Bite Bakery pékség, amely decemberben nyitotta az első franchise-egységet Budapesten, és rövidesen a nagyobb megyeszékhelyeken folytatja a terjeszkedést.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Külföldről is egyre több az érdeklődés, ami fontos mérföldkő, mert előtte évekig nem lépett be külföldi cég a magyar piacra franchise-szerződéssel. Utóbbira példa a 25 éves múlttal rendelkező, táplálkozási tanácsadással foglalkozó, spanyol hátterű Natur House, amely a következő 5 évben 50 üzlet nyitását tervezi hazánkban.

A hírek szerint még több külföldi, például spanyol és olasz hálózat nyitott a magyarországi bővülésre, illetve megkezdte az európai franchise-partnerek toborzását a Little Caesars, a világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, és Magyarország lehet az első állomások egyike. Mandel Katalin, a Magyar Franchise Szövetség főtitkára korábban úgy fogalmazott a Pénzcentrum megkeresésére,

jó okunk van azt remélni, hogy egyre több sikersztori lesz a következő években.

A szövetség jelenleg összesen 300 hálózatot tart számon Magyarországon, ez azonban becsült adat, mert idehaza nem kötelező a franchise-okat regisztrálni. A több százból 60 hálózat tagja a szövetségnek, amely rendszeresen ellenőrzi, hogy a szerződések megfelelnek az etikai alapelveknek, illetve van franchise-dokumentáció, tehát komoly minősítési rendszeren kell átmenniük ezeknek a vállalkozásoknak.

Címkék:
pénz, vállalkozás, cég, kkv, celeb, sztár, műsorvezető, franchise, cégbirodalom,