Újabb siker Brüsszelben: fontos díjat hoztak el a magyar fiatalok

HelloVidék2020. október 19. 08:15

A 18. alkalommal tartott Városok és Régiók Európai Hetét most először tartották teljesen digitálisan a vírushelyzetre való tekintettel. Az Európai Bizottság október 14-én kihirdette a RegioStars Awards 2020-as nyerteseit, ahol a teljes Európai Unió legjobb megvalósított elképzeléseit díjazzák - számol be a HelloVidék.

Az eseménynek hat európai biztos vállalta a házigazda szerepét, akiknek nem volt könnyű dolga. Az idei versenyre érkezett ugyanis az eddigi legmagasabb számú pályázat, szám szerint 206 darab, és ezúttal adták le a legtöbb szavazatot is a közönségdíjas kategóriában, ami mintegy 33 ezer voksot jelentett.

A határokon átnyúló együttműködés ifjúsági szerepvállalásának erősítése kategóriában egy magyar részvételű projekt, az Energy @ School nyerte el leginkább a szakmai zsűri tetszését. Ebben az elképzelésben a tanulók egyfajta "ifjúsági energiaőrző" képesítést is kaptak, és a tapasztalatok szerint ez a tudatosságnövelő megközelítés jelentős energiahatékonysági javulást eredményezett a részt vevő iskolákban, és nem utolsó sorban könnyen bevezethető más régiókban is.

A projekt megmutatta, hogy a fiatalok nagyobb felelősségének biztosítása ugyanolyan hatékony lehet, mint a drága felújítási intézkedések.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címkék:
otthon, oktatás, verseny, vidék, brüsszel, hello vidék,