Kész, vége, ennyi volt: korlátozná az internetet a kormány

hvg.hu2024. április 24. 09:44

Benyújtásra került a törvénycsomag, melynek értelmében nincs elévülés, nincs szabadlábra helyezés, reintegrációs őrizet, valamint soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt a pedofil elkövetők – írja a hvg.hu. Ezeken felül a szülők „szűrt internetet” kérhetnek gyerekeik számára.

Benyújtották az új gyerekvédelmi törvénycsomagot – közölte Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Facebookon. A csomag a pedofilokat sújtó büntetések szigorítását célozza.

A csomag értelmében a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények nem évülnek el, nincs feltételes szabadlábra helyezés és reintegrációs őrizet, továbbá az elkövetők soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt. A poszt szerint azok a magyarok is bekerülnek majd a nyilvános pedofil-adatbázisba, akik külföldön követnek el ilyen bűncselekményeket.

Loading...

Az új törvény értelmében 2 év börtön várhat azokra a szakemberekre, akik nem jelzik, ha egy gyerek veszélyeztetett helyzetben van.

Kocsis Máté egy másik módosításról is említést tett bejegyzésében, amely értelmében a szülőknek lehetőségük lesz egyfajta „szűrt internetet” kérni a gyerekek számára. Ezem az NMHH által feketelistára tett tartalmak nem lesznek elérhetőek. A törvényjavaslat szerint a listán „a leglátogatottabb, kifejezetten pornográf tartalmak bemutatását célzó internetes oldalak” szerepelhetnek.

Címkék:
NMHH, gyerek, facebook, csomag, törvénycsomag, bántalmazás, törvénymódosítás, gyerekjog,