Rengeteg családnál kopogtatott a végrehajtó: Kegyetlen kilakoltatási hullám söpört végig Magyarországon

Pénzcentrum2024. március 22. 08:49

Majdnem négyszer annyi kilakoltatás volt tavaly Magyarországon 2023-ban, mint egy évvel korábban - derült ki egy parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszból. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy 2022 elején még kilakoltatási moratórium volt a járvány miatt. 2023-ban összesen 2305 kilakoltatás volt, ami már közelíti a Covid előtti számokat.

Tavaly már majdnem annyi kilakoltatás volt Magyarországon, mint a járvány előtti időszakban - derült ki Répássy Róbert államtitkár válaszából, amelyet Jámbor András parlamenti képviselő írásbeli kérdésére küldött. A politikus azt is megkérdezte, hogy 2023-ban hány gyermekes családot lakoltattak ki, de erre nem kapott választ, Répássy mindössze a Magyar Bírósági Végrehajtói kar „Ingatlannal kapcsolatos egyes végrehajtási cselekmények statisztikája” című dokumentumot küldte meg neki.

Ebből az derült ki, hogy 2023-ban összességében 2305 kilakoltatást hajtottak végre, ami majdnem négyszer annyi, mint 2022-ben volt - akkor 597 ilyen esetet regisztráltak -, de azt meg kell jegyezni, hogy két évvel ezelőtt az év első felében még érvényben volt a járvány miatt meghozott kilakoltatási moratórium. 2019-ben 3117 kilakoltatás volt, így a tavalyi adatok már ezt a számot közelítik.

Címkék:
hitel, otthon, tartozás, járvány, végrehajtó, kilakoltatás, kilakoltatási moratórium, végrehajtás,