Ezek most a legnépszerűbb fiú- és lánynevek: 2024-ben már nem a Noel és a Léna a favorit?

Pénzcentrum2024. március 13. 11:02

Nyilvánosságra hozta a Belügyminisztérium a 2023-as évben legtöbbet adott utónevek friss listáját. Az adatokból az derül ki, hogy nagy változás nem történt a legnépszerűbb utónevek rangsorában a kislányok és a kisfiúk körében. A keresztnevek versenyében 2023-ban lejjebb csúsztak a renglistán többek között a Noelek, Zoék és Lénák, és feltörtek a Lucák és Milánok. Érdekesség, ha csak egy család dönt úgy, hogy Hanna helyett Annát ad, akkor most holversenyben állnának a raglista élén. Így viszont a Hannák megőrizték az első helyüket.

2022-benmeglepetést okozott, hogy a fiúnevek népszerűségi versenyében a Dominik a harmadik helyről az élre ugrott, a második helyre pedig feljött az Olivér, pedig 2020-ban még csak 9. volt. 2023-ban nincs változás a dobogón, továbbra is a Dominik, Olivér és Levente áll az élen. Őket változatlanul a Máté és Marcell követi, viszont a korábban a 6. helyen álló Noel lecsúszott a 8. helyre, mert bejöttek elé a Bencék és Milánok.

2022-ben a lányok esetében a legnagyobb változás az volt, hogy az Anna név lecsúszott a dobogóról és a Hanna, Léna, Zoé állt az élen. 2023-ban azonban az Anna ismét olyan felkapott lett, hogy feljött a második helyre, és még majdnem első is lett. 903-an kaptán ugyanis a Hanna, 901-en az Anna nevet. Harmadik helyre pedig a Luca jött fel, előzve a régóta favorit Zoét és Lénát.

A100 leggyakrabban választott utónév az előző évben született gyermekek körében A Belügyminisztérium honlapján érhető el. Mutatjuk az utóbbi négy év TOP20-as listáját:

Loading...

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
otthon, gyermek, változás, legnépszerűbb, belügyminisztérium, név, változások, névválasztás, kisbaba, keresztnév,