Ritkán látott légköri jelenség sújt le az országra: kellemetlen záporra, helyenként hóra is készülhetünk

Pénzcentrum2024. március 7. 09:10

Hidegecsepp lesz felettünk, emiatt jobbára erősen felhős lesz az ég, de időnként szakadozottabbá válhat a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet - írta a HungaroMet a közösségi médiában. Több helyen kell záporra, esetleg kisebb esőre számítani. Az északi, északkeleti majd keleties szél élénk lesz, melyhez a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor erős lökések társulhatnak.

Ma reggel, délelőtt az ország északi felében, kiváltképp az Északi-, és a Dunántúli-középhegység területén havas eső, a magasabb hegyekben gyenge havazás előfordulhat.

Csütörtökön jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Több helyen várható zápor, eső. A délelőtti órákban az északkeleti magasabban fekvő helyeken halmazállapot-váltás előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken reggel döntően erősen, a délnyugati és északkeleti tájakon közepesen felhős lesz az ég. Még mindig több helyen fordulhat elő eső, zápor, néhol halmazállapot-váltás előfordulhat. A hajnali, reggeli órákra a szélvédett dunántúli tájakon párássá válhat a levegő, és köd is képződhet. Az északkeleti, keleti szelet főként az északkeleti területeken kísérhetik élénk lökések, másutt legyengül vagy leáll a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a vastagabb felhőzetű, csapadékos részeken általában 0 és +5 fok között várható, de a szélvédett részeken ennél hűvösebb, a hidegre hajlamos helyeken akár -4, -5 fok is lehet. 

Délután jobbára erősen felhős, illetve borult lesz az ég, a nap második felében azonban már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványosan előfordul eső, záporeső, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a délkeleti szél. Kora délután 6, 12 fok valószínű.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

Szombaton a ködfoltok megszűnése után eleinte még főleg rétegfelhőkre számíthatunk, majd a magasban is érkezik felhőzet délnyugat felől, emellett több-kevesebb napsütés is várható. Néhol előfordulhat gyenge eső, de számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délkeleti szél. Hajnalban általában -1, +4 fokot mérhetünk, de a szélvédett északkeleti vidékeken hidegebb lehet. Kora délutánra 8 és 15 fok közé melegszik fel a levegő. 

Vasárnap általában közepesen felhős lesz az ég, majd megvastagodhat a felhőzet. Főleg a nap második felétől nyugat felől egyre több helyen eleredhet az eső, záporeső. A délkeleti szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában 1, 6 fok várható, de a szélvédett északkeleti körzetekben hidegebb lehet. Kora délután többnyire 12, 18, északkeleten helyenként csak 9, 11 fokot mérhetnek.

Címkék:
szél, időjárás, eső, felhőszakadás, felhő, nap, meteorológia, esőzés, időjárás előrejelzés, időjárás jelentés, hétvégi időjárás, hungaromet,