Mintha lemennénk délre: egyedülálló botanikus kert nyílt nemrég Magyarországon

HelloVidék2024. február 15. 08:14

Sokan talán nem is tudják, hogy hazánkban is látogatható egy mediterrán botanikus kert.

A magyarországi Szent György-hegyen található Balatoni Mediterrán Botanikus Kert lenyűgöző úti cél a természet szerelmeseinek. A világ minden tájáról származó közel 700 növény-, fa- és cserjefajjal egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak - most a HelloVidék mutatta be ezt az egyedülálló látványosságot.

Az egzotikus pálmafáktól az illatos levendulaültetvényekig a kert paradicsomot jelent mindazok számára, akik ellátogatnak ide. Még lenyűgözőbb, hogy a legtöbb növény télálló, így a hideg magyarországi teleket is átvészelik.

A lapnak Bicskei Sándor, a botanikus kert megálmodója azt mondta: idejük volt a projektre, 2018 óta gyakorlatilag ezzel foglalkoztak.

A kertlátogatók előtt 2023 tavaszán nyitottuk meg a mi kis oázisunkat, így igazából az első éves tapasztalatunk alapján csak sikerekről és nagy érdeklődésről tudunk beszámolni. Mi a botanikus kertek között is egy nagyon különleges területet képviselünk. Azt tűztük a zászlónkra, hogy a különböző Magyarországon is áttelelő, télálló, ámde eddig szinte csak a mediterráneumban látott növényeket mutatunk be a látogatóknak

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- fogalmazott Bicskei Sándor.

Címkék:
otthon, egyedülálló, magyarország, kert, kertész, kertépítés, kertészet, növény, kertészkedés, kertápolás,