Eladták a budai elitnegyed szégyenfoltját: óriásit kaszált az állam a lepusztult svábhegyi nővérszállón

Pénzcentrum2024. február 14. 09:11

Több mint 700 millió forintért kelt el a lepusztult svábhelyi nővérszálló épülete. Az ingatlan közvetlenül szomszédos a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával, mégis jó ideje ette az enyészet.

Majdnem 10 százalékkal a kikiáltási ár feletti ajánlattal zárult a licit a svábhegyi nővérszálló épületére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő E-árverés oldalán kiírt árverésen. Így a 676 millió 260 ezer forintos áron meghirdetett ingatlanért végül 60 millió forinttal többet, 736 millió 260 ezer forintot kaphat az állam - írja a Világgazdaság.

Az 1935-ben szállodának épült, később kórházként, majd nővérszállóként hasznosított ingatlan közvetlenül szomszédos a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával. Sólyom László egykori államfő majdnem ide költözött, de végül nem ezt az ingatlant választotta, így nem újították fel. Az épület 2017-ben egy meg nem nevezett állami hivatal lehetséges helyszíneként került be a hírekbe, de ebből sem lett semmi, tovább pusztult Budapest egyik legértékesebb utcájában. 2014-ben is megpróbálták elárverezni, de akkor nem sikerült vevőt találni.

Címkék:
otthon, ingatlan, Budapest, buda, árverés, állam, luxusingatlan, licit, nemzeti vagyonkezelő,