Brutál invázióra készülhetünk ezen a nyáron: ellepik a szúnyogok Magyarországot

Pénzcentrum2024. február 13. 09:14

A megszokottnál sokkal több szúnyoglárva jelent meg, aminek az az oka, hogy az elmúlt fél-háromnegyed évben rendkívül sok csapadék hullott le, belvíz van több helyen, ami a rovar elszaporodását jelentheti.

Az utóbbi napok langyos időjárása kedvezett a szúnyogok megjelenések és terjedésének, az áttelelő vérszívók jöttek elő az enyhe időben, komolyabb problémát azonban egyelőre nem okoznak - mondta az InfoRádióban Sáringer-Kenyeres Tamás entomológus.

Mint hozzátette, akkor számíthatunk nagyobb invázióra, amikor a magasabb hőmérséklet hatására a klasszikus lárvatenyésző helyeken megindul a felmelegedés, majd kikelnek a tojások, a lárvák pedig kifejlődnek és kirajzanak. Az utóbbi időben a megszokottnál sokkal több szúnyoglárva jelent meg, aminek az az oka, hogy az elmúlt fél-háromnegyed évben rendkívül sok csapadék hullott le, melynek következtében telítődtek a talajok.

Az ország több pontján is hatalmas belvízterületek vannak, ami kedvez a tenyészőhelyek elterjedésének, illetve a szúnyogok szaporodásának.

A jelenlegi csapadékviszonyok azt vetítik előre, hogy lesz gondunk a következő időszakban

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 - tette hozzá

Címkék:
otthon, időjárás, szúnyogirtás, időjárás előrejelzés, szúnyoginvázió, szúnyogok,