Összeült a rezsiügyi operatív törzs: ezt üzeni a magyar lakosságnak az Energiaminisztérium

Pénzcentrum2024. január 26. 19:32

A szaktárca közlése szerint a magyar családok Európa legalacsonyabb gáz- és áramárait fizetve fűthetik és világíthatják be otthonaikat.

Idén először ült össze az Energia-veszélyhelyzeti Operatív Törzs, a testület általános helyzetképet kapott a nemzetközi és hazai energiapiaci folyamatokról - közölte az az Energiaügyi Minisztérium egy Facebook-bejegyzésben. Hangsúlyozták, az elhangzottak szerint az európai és magyarországi gáztárolók még mindig magas töltöttségének köszönhetően erre a télre ellátásbiztonsági kockázat nem látható. A magyar családok Európa legalacsonyabb gáz- és áramárait fizetve fűthetik és világíthatják be otthonaikat - közölték.

Mindeközben az Eurostat adatai alapján kiderült, hogy tavaly novemberben köbméterenként 0,41 euróért érkezett a földgáz Magyarországra, ami durván 156 forintnak felel meg. Ez alig az ötöde az átlag feletti fogyasztásra megállapított 767 forintnak, s bár az árak régen visszarendeződtek az orosz-ukrán háborút megelőző szintre, gázárcsökkentésről nincs hír.

Címkék:
energia, gazdaság, gázár, fogyasztás, lakosság, áram ára, energiaügyi minisztérium,