Máris élesedik az újabb rezsiemelés Magyarországon: a vízdíj sem marad ki a drágulásból

Pénzcentrum2023. december 31. 13:29

Számítások szerint nagyjából megduplázódik a vállalkozások vízdíja a jövő évtől, miután mindenhol az országban egységesen 576 forintot kell majd fizetni a víz köbméteréért, valamint további 881 forintot a csatornahasználatért.

A vállalkozásoknak mindenhol az országban egységesen 576 forintot kell majd fizetniük a víz köbméteréért és 881 forintot a csatornahasználatért. Ez a jelenlegi ár 2-3-szorosát jelenti - hívta fel a figyelmet az RTL Híradó.

A riportban egy pécsi autómosó vállalkozás vezetője elmondta, bár már több krízist túlélt, most ő is jelentős áremelkedésre számít a vizdíjat illetően, amitől vállalkozása szolgáltatásai is drágulni fognak. Hogy pontosab mennyivel, azt ki kell majd kalkulálnia, ugyanakkor csak remélni tudja, hogy ettől nem pártolnak majd el tőle az ügyfelei. 

A Híradó megkereste Kurdi Viktort, a Magyar Vízközmű Szövetség elnökét, aki elmondta:

azon ingatlanok esetében, ahol eddig volt bejelentve vállalkozás, de ott nem zajlott vállalkozói tevékenység, magánszemélyek lakossági célokra használták az ingatlant, ott eddig is a magánszemély nevén volt a vízmérő a vízműveknél nyilvántartva, tehát változás az árban nem következik be.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Szövetség elnöke hozzátette, szerinte lehet még pár település az országban, ahol az egységes díj bevezetése után csökkenhet a vízdíj, ám a legtöbb helyen nagyobb számlára lehet számítani. 

A Híradó a kormányt is próbálta megszólaltatni az egységes vízdíjakkal kapcsolatban, ahonnan csak az a válasz érkezett, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal és a Magyar Víziközmű Szövetség együttműködve tájékoztat majd az ügyben.

Címkék:
otthon, vállalkozás, számla, kormány, rezsi, víz, gazdaság, vízdíj, áremelkedés, híradó,