Kiderült az igazság! Egyre többen élnek ezzel a rezsicsökkentő trükkel, bárki belevághat

Pénzcentrum2023. december 14. 16:32

Az Energiaügyi Minisztérium Facebook-oldalán számolt be arról, hogy több mint negyedmillió háztartási méretű napelemes rendszer működik Magyarországon.

Az Energiaügyi Minisztérium beszámolója szerint már negyedmilliónál is több, legfeljebb 50 kilowattos háztartási kiserőmű működik hazánkban. A Facebook poszt szerint csak az idén többet telepítettek, mint 2020-ig összesen. Az évtized elejéhez képest ráadásul négyszer több napelemes rendszer üzemel a magyar háztetőkön.

A bővülés különösen ahhoz képest látványos, hogy a korábbi várakozás 2030-ra valószínűsítette a 200 ezres szint elérését – olvasható a posztban, ami szerint az ipari naperőműparkokkal együtt már az 5600 megawattot is közelíti a hazai fotovoltaikus beépített teljesítmény.

2022 rekordév volt e téren Magyarországon, tavaly múltuk felül először az 1 gigawattot az éves gyarapodásban. Idén garantált az újabb csúcsdöntés, hiszen a tizenegy hónap alatt tapasztalt növekedés már több mint másfélszerese a múlt évinek – számolt be a minisztérium.

Loading...
Címkék:
otthon, facebook, napelem, háztartási kiserőmű, háztartás, rendszer, minisztérium, energiaügyi minisztérium,