Foghatja a fejét, aki nem tudja fizetni a rezsit: idén sem túl hosszú a kikapcsolási moratórium

MTI2023. december 14. 12:00

Háromhetes, önkéntes kikapcsolási moratóriumot hirdet a lakossági ügyfeleinek az MVM 2023. december 15. és 2024. január 8. között.

Háromhetes önkéntes kikapcsolási moratóriumot jelentett be a lakossági ügyfelei számára az MVM 2023. december 15. és 2024. január 8. között – adta hírül az MTI a vállalatra hivatkozva. A tájékoztatás szerint az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az MVM egyetlen lakossági ügyfelénél sem kapcsolja ki az áramot, illetve a földgázt az ünnepi időszakban.

Ez nemcsak a védett ügyfeleket érinti, hanem azokat a lakosokat is, akiknek 60 napon túli számlatartozásuk van. Az intézkedés az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-vel egyetemes szolgáltatási szerződésben álló, lakossági ügyfelekre terjed ki. Azonban nem vonatkozik azokra, akiket már korábban kikapcsoltak a szolgáltatásból, valamint az üzleti, illetve más energiakereskedővel szerződésben álló ügyfelekre sem.

Az MVM-nek ez már évek óta gyakorlata, 2020-ban már novemberben bejelentették, hogy november 29. és 2021 január 8. között nem kapcsolják ki a földgázt és az áramot a lakossági ügyfeleknél. Ehhez hasonlóan 2021-ben szintén november 29. és következő év január 8. között volt érvényben a moratórium, azonban 2022-ben ez az időszak már jócskán lerövidült.

Ekkor ugyanis december 20. és 2023. január 8. között volt életben, ami 5 nappal rövidebb időszakot ölelt föl, mint idén.

Címkék:
otthon, november, december, önkéntes, mvm, január, lakosság, kikapcsolódás, moratórium, mvm next,