Indul a pályázat: ingyen kaphatnak vegyes tüzelésű kályhát a magyar háztartások0

MTI2023. december 8. 19:45

Több mint 150 kistelepülés lakói kapnak új, vegyes tüzelésű kályhákat a Felzárkózó települések programnak hála – számolt be az MTI.

Több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát visznek az ország legszegényebb településeire a kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és a nehéz helyzetűeknek. A kályhák kiszállítása hetek óta tart, az utolsó darabokat a napokban fogják átadni a kiválasztott embereknek.

Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya megyékben van, ahol a felzárkózást segítő programokat megvalósító karitatív szervezetek hosszabb ideje Jelenlét Pontot működtetnek és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat - közölték. Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében két település - Tiszabő, Tiszabura - csatlakozott a programhoz – olvasható a program beszámolójában.

Az új készülékeket azokba a háztartásokba viszik jellemzően, ahol eddig is csupán egyetlen helyiség fűtésére volt lehetőség. Sok helyen már régóta elhasználódott, átégett készülékeket cserélnek le így, hogy végre gazdaságosan és nem utolsósorban biztonságosan tudjanak fűteni. A kályhák mellé szénmonoxid-érzékelőt is kapnak a családok ugyanis.

Címkék:
otthon, ingyenes, pályázat, kályha, ingyen, magyar, település, kistelepülés, pályázatok, települések,