Már küldik ki a brutális gázszámlákat: erre kevés magyar lakástulaj volt felkészülve

Pénzcentrum2023. november 9. 19:33

A vártnál akár négyszer magasabb gázszámlát kapott sok család novemberben az RTL Híradója szerint. A gázszolgáltató szerint csak a diktálós fogyasztókat érinti a probléma, akik az ügyfélszolgálaton jelezhetik, ha nem tudják egyösszegben kifizetni a számlájukat.

A vártnál akár négyszer magasabb gázszámlát kapott sok család novemberben, aminek oka az MVM számlázási módszere és a rekordmeleg ősz – hangzott el az RTL Híradójában.

Egyszerűen annyira komplikált lett a fogyasztási görbe és a hőmérséklet függés, hogy az átlagfogyasztó semmit nem ért meg az egészből

– nyilatkozta az RTL-nek Balogh József energiapiaci szakértő. A szakember hozzátette, a jelenlegi egy átmeneti probléma, ám egy ilyen erős inflációs évben nem mindegy, hogy a fogyasztó pénze áll a szolgáltatónál vagy a szolgáltató pénze a fogyasztónál.

Az RTL Híradó megkereste az ügyben az MVM-et, mely válaszában elismerte, hogy a diktálós fogyasztók magasabb számlát kaptak. Emellett leszögezték, az egész évre járó kedvezményes gázmennyiség nem vész el, de idén a fűtési időszak kezdete eltolódott, így a számlák azonos fogyasztás mellett is nagyobb arányban tartalmazhatnak versenypiaci költségeket tükröző árakat, mint tavaly ilyenkor. Akik pedig a számlájukat nem tudják egy összegben kifizetni, azoknak azt ajánlották, hogy jelezzék azt az ügyfélszolgálaton.

Címkék:
otthon, gázszámla, időjárás, fűtési szezon, mvm, rtl, híradó,