Elárulta a Budapesti Közművek: így szállítják el a szemetet mindenszentek alatt

Pénzcentrum2023. október 31. 17:02

A Budapesti Közművek a november 1-i, mindenszentek – halottak napja időszakához kapcsolódó munkarendjéről adott ki lakossági tájékoztatót.

A Budapesti Közművek tájékoztatja a lakosságot, hogy a november 1-hez kapcsolódó munkarendje az alábbiak szerint alakul:

Hulladékszállítás

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió a hulladékszállítást a november 1-jei munkaszüneti napon is a szokásos szerdai program szerint végzi, a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, valamint a lakossági szelektív hulladékgyűjtő udvarok zárva tartanak.

Temetői nyitvatartás és kegyeleti megemlékezések a kiemelt forgalmú temetőkben

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő BTI Temetkezési Divízió a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről a mindenszentek - halottak napja időszakában. Ennek érdekében a fővárosi temetők az alábbi, meghosszabbított nyitvatartás mellett látogathatók:

  • 2023. október 31.: 07:00–20:00
  • 2023. november 1.: 07:30–20:00
  • 2023. november 2.: 07:30–20:00

A Társaság október 31-én és november 1-jén 17:00-20:00 között a Farkasréti temető ravatalozóját és az Óbudai temető bejáratánál található kápolnákat az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Idén is műsorral egybekötött közös kegyeleti megemlékezést tartanak a két leglátogatottabb temetőben: október 31-én 17:00 órai kezdéssel az Új Köztemető szóróparcellájánál és november 1-jén 17:00 órai kezdéssel a Farkasréti temetőben, a ravatalozó előtti téren. Az Óbudai temetőben november 1-jén 16:00 órától a látogatókkal közös mécsesgyújtással teremtenek lehetőséget az együttes emlékezésre.

A Budapesti Közművek Temetkezési Divíziója idén ősszel 50 új munkatársat vett fel a budapesti temetők zöldterületeinek gondozására, ezzel is segítve a nagy látogatottságú időszakra történő felkészülést.

A várhatóan megnövekvő ügyfélforgalom kiszolgálása érdekében a BTI az alábbiak szerint tart ügyeletet a budapesti köztemetők irodáiban

  • 2023. október 31.: 7:30–17:00
  • 2023. november 1.: 8:00–17:00

A BTI a Farkasréti és Óbudai temetőkben, valamint az Új Köztemetőben a halottak napi időszakban is lehetőséget biztosít a lejárt sírhelyek részletre történő újraváltására. Ezzel, illetve a fővárosi temetők látogatási rendjével kapcsolatos további tudnivalók elérhetőek a  bti.budapestikozmuvek.hu weboldalon. A Budapesti Közművek idén is megerősített járőrszolgálattal és a kerületi rendőrkapitányságokkal együttműködve vigyáz a temetők és a látogatók biztonságára.

Címkék:
szemétszállítás, hulladék, temető, mindenszentek, temetőzés, halottak,