Jó hírt kaptak a fával fűtő magyarok: erre számíthatnak idén télen

Pénzcentrum2023. október 24. 09:01

Idén eddig átlagosnak mondható a tűzifa iránti kereslet, miközben az állami erdészeti társaságok állítják: felkészülten, megfelelő mennyiségű és minőségű tűzifával vágnak neki a szezonnak.

Az állami erdészeti társaságok felkészültek a hidegebb hónapokra, ami azt jelenti, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tűzifa áll a rendelkezésre mind a lakosság, mint a szociális tüzelőanyag-program számára – írja az economx.hu. A portál Nagy István agrárminisztert idézte, aki elmondta, hogy bár a hatósági áras tűzifa programja indén nem indult el, azonban most is van lehetőség olcsóbb fűtőanyag beszerzésére.

„Az állami erdészeti társaságoktól döntően alacsonyabb feldolgozottságú tűzifát alapvetően alacsonyabb egységáron lehet beszerezni. Ezzel szemben pedig a tűzifa kereskedők által kínált magasabb feldolgozottságú, kuglizott, vagy éppen hasított fa magasabb egységárakon vásárolható" – idézte a portál az agrárminisztert.

A miniszter azt is elárulta, hogy nincsen hiány fából, ahogyan sorban állás sincs, az állami társaságoknál nagyobb készletek állnak rendelkezésre.

 
Címkék:
fűtés, energia, fűtési szezon, tél, tűzifa, agrárminisztérium,