Brutális terror Brüsszelben: a hatóság emberei lelőtték a merénylőt

Pénzcentrum2023. október 17. 14:50

A brüsszeli hatóság emberei végzetek azzal az iszlamista terroristával, aki hétfőn este lelőtt két svéd férfit egy harmadik személyt pedig megsebesített a belga fővárosban.

Végeztek a biztonsági erők Brüsszelben az iszlamista merénylővel, aki lelőtt két svéd férfit egy harmadik személyt pedig megsebesített hétfő este a belga fővárosban. A gyanúsítottra a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében, egy kávézóban nyitottak tüzet a rendőrök egy rajtaütésben. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe – közölte a belga szövetségi ügyészség.

Az iszlamista indíttatású támadást egy magát az Iszlám Állam tagjának nevező férfi, egy 45 éves tunéziai menedékkérő vállalta magára videoüzenetben. A magát Abdesalem Al Guilaninak nevező elkövető a közösségi médiára feltöltött videójában azt állította, hogy Allahért harcol.

Az elkövetőről a rendőrségen már korábban bejelentést tettek emberkereskedelem, illegális tartózkodás és az állambiztonság veszélyeztetése miatt.

Gunnar Strömmer svéd igazságügyi miniszter közölte, hogy a svéd kormány intenzíven dolgozik a belga hatóságokkal a történtek körülményeinek felderítésén.

Címkék:
hatóság, merénylet, brüsszel, svédország, áldozatok, terrorcselekmény,