Rendhagyó lépés az öngyilkosok budapesti plázájában: rengeteg számkivetett sorsa múlhat ezen

Pénzcentrum2023. október 16. 15:44

Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere számolt be róla, hogy a segítség lakóhelytől függetlenül mindenki számára ingyenesen biztosított a Mammutban.

Nincs két egyforma élethelyzet, nincs két egyforma nehézség, de az biztos, hogy senki sem maradhat egyedül a problémájával. Megoldásnak, segítségnek vagy kezelésnek léteznie kell, méghozzá elérhető közelségben - kezdi Őrsi Gergely a II. kerület polgármestere Facebook posztját, majd így folytatja: "Sokszor a legnehezebb annak felismerése és elfogadása, hogy valakinek segítségre van szüksége. A következő lépés, hogy segítséget kérünk. Mi ezt tettük könnyebbé, elérhetőbbé a Mammut SegítőPont létrehozásával."

Az ingyenes mentálhigiénés, áldozatsegítő és szociális tanácsadás minden pénteken 11:00 és 19:00 között várja a rászorulókat. A SegítőPont üzemeltetése több szakmai szervezet részvételével valósulhat meg. Támogatást nyújtanak az Igazságügyi Minisztérium Áldozatsegítő Központ munkatársai, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) munkatársai, valamint a II. Kerület Önkormányzata által delegált szakemberek, a II. kerületi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Szent Ferenc Kórház munkatársai és Bihari Viktória.

Loading...

Mint beszámoltunk róla, a negyedik szintről vetette magát a mélybe egy 76 éves férfi augisztus 23-án, az idős férfi 2010 óta a hetedik volt, aki a Mammutban lett öngylikos. Az esetek megelőzésére egy több pontból álló biztonsági szabályzatot léptettek életbe.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Címkék:
otthon, férfi, segítség, mammut, központ, kerület, öngyilkos,