Érik a kazán-krach Magyarországon: ezeknek a készülékeknek annyi, horror pénz lesz a csere

Pénzcentrum2023. október 16. 08:44

Egymillió hazai társasházban annyira régiek, rossz állapotúak a gázkazánok, hogy a csere már nem halogatható tovább. Mint kiderült, sokan házilag próbálják javítani az öreg kazánokat, de az nagyon veszélyes.

Gáz fűtőkészülék csereprogram kidolgozását kéri a kormányzattól a Felelős Fűtésért Akciócsoport, ugyanis mint elmondták, nagyjából egymillió olyan gázfűtéses társasház van Magyarországon, ahol a fűtberendezések 30-40 évesek, és cseréjük nem halogatható tovább - hangzott el az RTL Híradóban. Az egy dolog, hogy sok, régebbi készülékhez nagyon nehéz, vagy lehetetlen alkatrészt találni, de a szakemberek sem mindig vállalják el a javítást.

Kerekes István, a szervezet alapítója szerint nagyon veszélyes házilag barkácsolni az idős készülékeket, ugyanis elsőként jellemzően a biztonsági berendezéseket iktatják ki belőlük, hogy még termeljenek hőt. Hozzátette, manapság nemhogy kazáncserére, de szakszerű karbantartásra is alig van pénze az embereknek, a villanyfűtésre pedig rengeteg társasház elektromos hálózata nem alkalmas.

Címkék:
otthon, fűtés, társasház, gázkazán, fűtési szezon, kazán, kazáncsere, csere,