Az ország több pontján is munkát ad az erős szél a tűzoltóknak

Pénzcentrum2023. október 8. 16:45

Sok munkát ad az erős szél a tűzoltóknak, az utakra, vezetékekre és járművekre zuhant fák az ország több pontján is fennakadásokat okoznak. Elsősorban a fővárosból, Pest vármegyéből és a keleti országrészből érkeznek riasztások. Budapest X. kerületében, Laposdűlőn egy álló vonatra, Cinkotán, a Májusfa utcában pedig egy parkoló autóra zuhant egy hatalmas faág - közölte a katasztrófavédelem.

A XV. kerületben, a Kőrakás parkban több fa is kidőlt, az egységek valamennyit eltávolították. A XVII. kerületben, a Peregi úton villanyoszlopra esett egy többméteres fa. A Martin közben kettéhasadt egy fatörzs, lakóépületek tetejét veszélyeztette. Az egységek valamennyi esetben motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Pest vármegyében, Ráckeve és Szigetszentmárton között, az 51107-es úton a fél úttestet elfoglalta egy kihasadt fa. A rajok feldarabolták és eltávolították, felszámolva az akadályt. Piliscsabán, a Garancsi úton villanyvezetékre hulló ágak miatt kértek segítséget.

Tura és Hatvan között nagyobb méretű fák dőltek a 3104-es útra, melyeket a tűzoltók eltávolítottak.

A keleti országrészből is számos riasztás érkezett. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kenderesen egy tizenöt méter magas fát félig kidöntött a szél, a forgalmat és a vezetékeket is veszélyeztetve. Tiszaszentimrén, a Hegedűs kertben távközlési vezetékre zuhant egy akác, akadályozva a gyalogosforgalmat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bács-Kiskun vármegyében Kecskeméten, Baján, Lakitelken volt szükség tűzoltói beavatkozásra az erős szél okán. Csongrád-Csanád vármegyében elsősorban Makóról és Hódmezővásárhelyről érkeztek riasztások, minden esetben fakidőlések miatt. Az egységek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Címkék:
otthon, tűzoltók, szél, szélvihar, tűzoltó, katasztrófavédelem, ország, széllökés, széllökések,