Ez már a zsebünkre megy: ezreket vihet el a rezsiből, ha rosszul választunk

HelloVidék2023. szeptember 6. 08:15

Egyre inkább szem előtt van a hűtőszekrény a magyarok otthonaiban, így az energiatakarékosság mellett a külcsín is szerepet kap a kiválasztás során.

A kialakult energiahelyzet miatt egyre fontosabb szempont az energiatudatosság és a költséghatékonyság, de tudjuk-e valójában, hogy mennyit fogyasztanak a mindennapi háztartási eszközeink? Hozzávetőleges számítás szerint egy hűtőszekrény fenntartása hatósági áras energiadíj mellett 25 forintunkba kerül naponta, míg egy mikrohullámú sütő átlagos használat mellett 84 forintot visz el napi szinten - írja a HelloVidék.

Ahogy a Media Markt a Hellovidék kérdésére elmondta: megfigyelhető, hogy az évek alatt egyre nagyobb hűtőszekrényeket használunk, ugyanis egyre több mindent teszünk bele. A legtöbb lakásban már nincs kamra vagy spájz, ahol a zöldséget-gyümölcsöt lehetne tartani, így értelemszerűen a hűtőben tároljuk ezeket az élelmiszereket. A vásárlói szokások is ezt a trendet igazolják:

A nagyobb hűtő vásárlásának trendjét inkább a praktikum irányítja, illetve újabban előtérbe került a design oldala is, mert egyre több helyen van szem előtt a lakásban, ahol adott esetben a nappalival egybe nyitott konyha a lakás fókuszpontja. Ilyenkor egy kellően nagy és elegáns hűtőszekrény meghatározó design elem tud lenni

– közölte a Media Markt.

Ha kíváncsi vagy, még mi alapján választunk hűtőt, illetve mennyit vihet el a rezsiből, ha nem figyelünk, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címkék:
otthon, lakás, hűtő, hűtőszekrény, energiatakarékosság, hellovidék,