Most érkezett: visszavonulót fújt a kormány napelem ügyben?

Pénzcentrum2023. szeptember 5. 09:53

Nincs helye annak, hogy az unió elvárásai nyomán rosszabb elszámolási feltételeket kapjanak azok a családok, akik az elmúlt években napelem felszerelésével igyekeztek csökkenteni a fogyasztásukat. Ők havonta átlagosan mintegy 20 ezer forintot takarítanak meg az áramköltségeiken - írja Kocsis Máté a Facebook oldalán.

Arra kéri Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője Lantos Csaba energiaminisztert, hogy a már megvalósult családi beruházások esetén ne vonjanak el szerzett jogokat, és a kormány döntsön az éves szaldóelszámolás visszaállításáról legalább azon családok esetén, akiket ez korábbi szerződéseik alapján is megilletett.

Loading...

Mint ismeretes, múlt héten jelentett be az energiaminiszter, hogy átváltanak a havi szaldós elszámolásra a napelemrendszerben. Ez azt jelentette volna, hogy mind a bő 200 ezer háztartási napelemes, aki már telepítette a rendszerét, jövő januártól átkerül az éves helyett a havi szaldó elszámolási rendszerbe, tehát havonta nézik a rendszerből vételezett és oda betáplált energia mennyiségét és ezek nettósítása mentén számolnak el az elosztóhálózat üzemeltetőjével.

Címkék:
kormány, facebook, napelem, családi, éves szaldó, havi szaldó,