Itt a kormány bejelentése: ilyen lesz az új villanyszámla-rendszer Magyarországon

Pénzcentrum2023. augusztus 27. 09:17

Átváltanak a havi szaldós elszámolásra a napelemrendszerben. A bejelentés nyomán hamarosan talán az is várható, hogy ismét lehet majd otthonra napelemrendszert telepíteni.

10 éven át nem éves szaldó elszámolás lesz, hanem havi szaldó elszámolás, már a következő év elejétől - ezt jelentette be egy rövid videóban Lantos Csaba energiaügyi miniszter. Mint elmondta, aki újonnan csatlakozik a rendszerhez, számukra bruttó elszámolás lesz érvényben. 

Ez a bejelentés azt jelentheti, hogy mind a bő 200 ezer háztartási napelemes, aki már telepítette a rendszerét, jövő januártól átkerül az éves helyett a havi szaldó elszámolási rendszerbe, tehát havonta nézik a rendszerből vételezett és oda betáplált energia mennyiségét és ezek nettósítása mentén számolnak el az elosztóhálózat üzemeltetőjével.

Mint a lap hozzáteszi, szeptemberben a minisztérium megjelenteti azt, hogy hol lehet majd újra Magyarországon napelemet csatlakoztatni a hálózatra. Ennek nyomán újra számos településen, számos körzetben várhatóan lehet majd újra napelemet tenni a háztetőkre.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

borítókép: Faludi Imre, MTI/MTVA 

Címkék:
kormány, energia, napelem, villanyszámla, napenergia, elszámolás, bejelentés, rendszer, megújuló energia,