Egyre több magyar kacsingat Dubaj felé: sokan nem is gondolnák, mekkora pénz van most ebben

Pénzcentrum2023. augusztus 22. 09:50

Egyértelműen növekszik Dubaj népszerűsége a külföldi ingatlan befektetők körében, ez alól pedig a magyarok sem kivételek – írja a 24.hu

2022-ben több mint 122,658 ingatlan adásvételt regisztráltak Dubajban, miközben, miközben 2023-ban ez láthatóan csak fokozódik. A világ üzleti központjának számító luxus nagyváros iránt azonban nem csak a legnagyobb pénzűek érdeklődnek. Bencsik Tamás, a dubaji ingatlanpiacon tevékenykedő Livin Experts ügyvezető-társtulajdonosa elmondta, tévhit hogy csak óriási vagyonokkal lehet az Egyesült Arab Emírségek egyik központjában ingatlanhoz jutni, ezzel szemben az árak a középosztálybeli magyarok számára is elérhető közelségben vannak.

A szakember szerint egyértelmű trend, hogy a földbe álló magyar ingatlanpiacon megfeneklett hazai befektetők már inkább külföld felé kacsingatnak. És míg Magyarországon a helyzet helyreállása akár 10 évig is tarthat, addig például Dubaj ingatlanfejlesztései nem gyökereztek földbe, sőt népszerűbbek mint valaha – írja a portál.

És hogy milyenek az árak? Omar Abdelrehim, a Livin Experts ügyvezető-társtulajdonosa példaként említette, hogy egy 35-38 négyzetméteres stúdiólakást az erkélyen privát medencével már 700-750 ezer dirhamért meg lehet venni, ami mostani árfolyamon átszámítva 70-75 millió forint, amit ráadásul az építkezés alatt, több év alatt, részletekben kell csak kifizetni. További vonzó erő Dubaj felé, hogy a népesség évről évre 200-250 ezer fővel növekszik, ami brutálisan hajtja az ottani ingatlanpiacot.

Címkék:
ingatlan, ingatlan bérbeadás, dubaj, ingatlan ár, ingatlanberuházás, ingatlan adásvétel, ingatlanbefektetés, ingatlan árak,