Kiadták a jelentést: most kiderül, lesz-e végre egy napos hétvégénk

MTI2023. augusztus 11. 17:03

Péntek délután napos időre számíthatunk, míg szombaton kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint péntek délután napos időre számíthatunk, főleg a Dunától keletre gomolyfelhőkkel, melyek estétől feloszlanak. Szombaton kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25, 30 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Európa délnyugati része felől egyre inkább magasnyomású zóna alakítja az időjárást, ezért már nemcsak a Pireneusi-félszigeten és Franciaországban napos az idő, hanem Közép-Európában is sok a napsütés. Utóbbi tájakon mérsékelten meleg az idő 20, 27 fokos csúcshőmérséklettel, ugyanakkor a mediterrán térségben 30 fok körüli, Spanyolország déli felén 40, 44 fok közötti maximumot mérnek.

Hűvös, kissé változékony időjárás Írország, valamint Norvégia, Svédország területén a jellemző.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Kárpát-medencében csendesre fordul az idő, a hűvös éjszakát erősödő nappali felmelegedés, napos időjárás követi.

 

Címkék:
időjárás, országos meteorológiai szolgálat, időjárás-jelentés, hétvégi időjárás,