Ezt tervezi az új tulajdonos Szilágyi István egykori otthonával: végleg pontot tehetnek a tragédia végére

Pénzcentrum2023. július 31. 12:31

Kiderült, mi lesz a sorsa a háznak, ahol Szilágyi István színész tragikus gyilkosság áldozata lett. A Bors megtalálta az egykori Szilágyi ház új tulajdonosát, aki részleteket árult el a lapnak a terveivel kapcsolatban. A környékbeliek által csak elátkozott házként emlegetett ingatlan rendbetétele hamarosan megkezdődhet. 

Idén februárban árverésen jutott hozzá egy vállalkozó Szilágyi István egykori otthonához. A vevő tisztában volt vele, hogy az idős és magatehetetlen színészt három évvel korábban ott verte agyon saját fia egy kalapáccsal, ahogy azzal is, hogy a szörnyű tettet végignézte Szilágyi felesége, a gyilkos fiú édesanyja - írja a lap. A XVII. kerületi ingatlan az asszony, Humenyánszky Jolán halála óta üresen áll. Az új információk szerint azonban hamarosan megkezdődik a bontás és tereprendezés.

"Öt hónapja vásároltam meg a telket és azóta tervezgetjük a családdal, hogy pontosan mit is szeretnénk kezdeni vele. Mostanra kezd kikristályosodni, hogy idővel használatba szeretnénk venni" - monta el az új tulajdonos, hozzátéve: "Bontani kell és rendezni a terepet, mielőtt építkezni kezdünk." Azt is elmondta, hogy tisztában vannak a házban történt tragédiával, de igyekszenek inkább arra koncentrálni, hogy egykoron egy ismert színész és egy elismert szobrászművész élt ott és nem arra a szörnyűségre, amit a fiuk tett.  

Címkék:
otthon, lakás, ingatlan, halál, gyilkosság, haláleset, ház, tragédia, vállalkozó, szilágyi istván,