Itt a vége: döntés született a fóti akkumulátorgyár sorsáról

Pénzcentrum2023. július 27. 14:31

Garanciát kapott a város: nem települ Fótra akkumulátorgyár - közölte a Facebook oldalán a város polgármestere. A városvezető közlése szerint az önkormányzat vállalta, hogy nem köt bérleti szerződést akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó vagy más, jelentős zavaró hatású tevékenységet végző vállalattal.

A fóti önkormányzat több hónapos munkájának eredménye, hogy a HelloParks nyilatkozatban vállalta, hogy a településen a jövőben nem köt bérleti szerződést akkumulátorcellák gyártásával foglalkozó vagy más, jelentős zavaró hatású tevékenységet végző vállalattal - írja bejegyzésében Vass György.

Ezzel garanciát kaptunk arra, hogy a lakosokat akkumulátorcellák gyártásából jelentős környezeti hatások (levegő-, talaj-, víz- vagy környezetszennyezés) nem érhetik a jövőben sem – fogalmazott a polgármester.

Mint ismert, a fóti képviselő-testület még tavaly decemberben fogadott el nyilatkozatot arról, hogy minden lehetséges eszközzel korlátozza, hogy a város területén környezetszennyező vállalkozások működhessenek. A HelloParks-szal kötött megállapodás részeként pedig most módosul a hatályban lévő településrendezési szerződés is. Ebbe beépítjük, hogy a HelloParks területén végzett tevékenységek környezetre gyakorolt hatását folyamatosan kötelező mérni és az eredményekről tájékoztatást szükséges adni.

Címkék:
egészség, gyár, akkumulátor, szerződés, megállapodás, környezetszennyezés, építés, szennyezés, módosítás, fót,